Mosquiter comú .(Phylloscopus collybita)

El mosquiter comú (Phylloscopus collybita)  és una espècie d’au de la família Phylloscopidae pròpia dels boscos oberts de les regions temperades del nord d’Europa i Àsia. Te una longitud aproximada de 10 cm, una envergadura de 15-21 cm, un pes de 6-9 g. Acostuma a tenir una  vida solitària i s’alimenta capturant al vol insectes i aranyes del fullatge.

És una au migratòria que hiverna al sud i l’oest d’Europa, el sud d’Àsia i el nord d’Àfrica específicament en boscos de muntanya i en matolls ombrívols. Te un color verd olivaci amb una zona cefàlica més groguenca i compta amb més de cinquanta subespècies.

La femella construeix el seu niu prop de terra i assumeix la major part de les responsabilitats de covar i alimentar els pollets. El seu niu és herbaci, en cúpula, contenint de cinc a sis ous posats en una o dues niuades, d’abril a juliol. Tot i que el mascle no participa molt en la criança, defensa el seu territori contra els seus rivals i ataca possibles depredadors.

Està subjecte a la depredació per part dels mamífers, com els gats, mustèlids i les aus, sobretot dels rapinyaires del gènere Accípitre. A més pot adquirir paràsits externs i interns. La seva àmplia gamma i població revela que el seu estat de conservació és segur; però, una de les seves subespècies està extinta probablement.

Skills

Posted on

20 abril 2021