Aeshna cyanea

,

Aquestes fotografies estan fetes al Jardí de casa.
També les podem veure en diferents zones del riu Fluvià

 
Aeshna cyanea  
Ordre    Odonata
Família Aeshnidae
 
Descripció y biòloga: Dins dels èsnids, és l’espècie de major talla, amb llargàries del cos entre 67 i 76 mm. El cos és de color marró fosc amb marques verdes groguenques i blaves. Es distingeix de la resta del gènere pel fet de presentar, en ambdós sexes, amples bandes verdes antehumerals, pterostigma curt i fosc i per tenir enterament blau (sense tallar per una línia fosca) la cara dorsal de l¿últim segment abdominal. Vola de juny a octubre i, excepcionalment, fins novembre. Els mascles són territorials, però menys actius que la resta de les espècies del gènere. Les femelles introdueixen els ous en la vegetació morta en les proximitats de l¿aigua. Les larves tenen un cicle de desenvolupament curt, especialment les corresponents a les poblacions de les zones meridionals. El seus hàbits, fortament territorials en els mascles i erràtics en les femelles, la converteixen en una espècie de difícil avaluació.  

Distribución: Distribuïda per tot Europa continental i les illes Britàniques, arriba a Escandinàvia. Per l’oest ocupa la meitat nord d’Àsia. Es presenta molt localitzada al nord d’Àfrica. Sembla absent dels Balcans. Ocupa tota la península Ibèrica, on és una espècie freqüent en el nord i més rara vers el sud i l’est.

  Habitat: És una espècie típica d¿aigües estancades, molt comuna en llacs, tolls i canals. Es troba en terres baixes i sovint en la proximitat de nuclis urbans.      

Skills

Posted on

20 febrer 2021