Monells, Cruïlles, Coll de la Ganga,Sant Cebrià dels Alls, Puig d`Arques, els Metges.

2021-06-06.  BTT

 Sortida de Monells Per la carretera de Cruïlles, visitem la plaça de la Torre i continuem cap al Riu Daró, passant per la palanca de Cruïlles, continuem per pista emporlanada cap a Rabioses fins que trobem la carretera de la Ganga al punt del pont del Vilar, pugem la Ganga per la GI-660. Just dalt de la Ganga ens desviem a la dreta per agafar la pista de Sant Cebrià dels Alls.
Després d’un bon estona de pujada arribem a Sant Cebrià, parada per fer un trago i tornem-hi, pujada amunt, arribem als plans de Can Sabater i ja començo a veure la torre del radar de Puig d’Arques, i acabo d’arribar i pujo al mirador que hi ha al costat de la torre.
M’hi entretinc un bona estona tinc vistes als 360°, és espectacular.
Baixo del turó de la torre del radar meteorològic per pujar al turó del costat el Puig Gavarres o Puig d’Arques que s’hi troba un punt geodèsic, és el punt més alt de la ruta.
Comencem la baixada, en aquest cas baixaré per pista, deixant els corriols per un altre dia, agafo la pista, direcció a Sant Cebrià de Lladó o (Els Metges) continuo per la pista fins al pla de Banyeres, passo per un passa-llis per sobre el riu Daró i faig un tram de la carretera de Santa Pellaia. Fins a Can Mateu de la Creu, em desvio a l’Esquerra per una pista de terra passant per Can Viladet, Can Ganiguer i fins a trobar el riu Rissec i entro a Monells per al Surt i fins a l’aparcament.

En total he fet uns 36 kilòmetres i uns 715 metres de desnivell acumulat.

És una ruta sense masses dificultats tot per pistes, emporlanades, asfaltades i de terra.
L’he trobat distreta per la raó de què no coneix-ho massa el terreny. Fins que no arribes als punts més alts de les Gavarres no tens massa visibilitat, està tot molt tapat per la vegetació.